Interjú Bernhardt Líviával

A következőkben Bernhardt Líviát, társulatunk egyik új tagját ismerhetik meg. Habár Livi később csatlakozott a csapathoz, de egy pár próba elteltével ez nem is érződött. Elköteleződése a színjátszás iránt példaértékű, tudjanak meg róla még többet cikkünkből!

1. Mikor találkoztál először a színjátszással?

A színjátszással még általános iskolában találkoztam, mert dráma-tagozaton kezdtem a sulis éveket. Az elejétől fogva imádtam, soha nem kötelességként éltem meg, a színész-mesterség órákra nem kötelező tantárgyként tekintettem, hanem kikapcsolódásként, ahol mindig ösztönösen tudtam pozitívat alkotni.

2. Mesélj el egy színdarab élményt, amiben szerepeltél a Te döntesz! előtt!

Középiskola után úgy alakult, hogy pár évig sajnos egyáltalán nem tudtam a színházzal foglalkozni. Végül, mikor 4-5 év múlva rájöttem, hogy erre nekem szükségem van és az élet is megadta ehhez a lehetőségeket, csodálatos érzés volt újra munkába állni, alkotni, megélni a színpad adta szabadságot. Néhány éve Lorca: Bernarda Alba háza c. darabját rendezte mesterünk, Gali László. Roppant nehéz próbaidőszak volt, verejtékes munkával, de a rendezőnknek köszönhetően olyan dolgokat fedezhettem fel magamban, amikre addig nem is tudtam, hogy képes lehetek. Illetve, itt sikerült igazán megtapasztalnom, hogy a színháznak, az abba vetett közös hitünknek és munkánknak köszönhetően milyen nagyfokú közösségkovácsoló ereje tud lenni.

3. Mit tartottál a legnagyobb kihívásnak a Te döntesz!-ben?

A Te döntesz! volt az első hely, ahol már egy meglévő csapatba, egy, már futó darabban vállaltam főszerepet úgy, hogy valakinek a helyére kerültem. Ez azt jelentette, hogy a karakterem már fel volt építve és mindenki emlékezetében pontos, konkrét, behatárolt jellemként élt. Ezenfelül ismerték egymás energiáit, rezdüléseit, pontosan tudták, hogy ki mikor mit csinál. Egészen más így készülni egy szerepre, mint mikor az elejétől fogva együtt formáljátok a darabot. Természetesen én egészen újfajta karaktert teremtettem, más színekkel, más érzésekkel megtöltve, más reakciókkal, mozzanatokkal, számukra új energiákkal. A csapat rendkívül jól fogadta ezt, és úgy éreztem, hogy nagyon hamar megértették az általam életre keltett szerepet és szinte azonnal alkalmazkodtunk egymáshoz.

4. Hogyan élted meg a Te döntesz! próbáit és előadásait?

A darabban három különböző karaktert játszom, három eltérő életkorral. Korábban nem volt ilyen feladatom, úgy, hogy ez új terület volt számomra. Rengeteg munka egy karaktert felépíteni, életre kelteni és ami a legfontosabb, megtalálni a saját igazságát. Nekem ezt a munkát meg kellett háromszorozni. De az első pillanattól hálás voltam ezért a kihívásért, mert tudtam, hogy rengeteget fejlődhetek ezáltal.

A cikket készítette: Gulyás-Csombor Renáta

Egy pedagógus szavai

A kábítószer fogyasztás a fiatalok körében óriási társadalmi probléma…”- írja egy olyan pedagógus, aki nem sétál el a drogproblémák mellett. A Te döntesz! drogprevenciós színházi előadásunk után kaptuk tőle ezt az üzenetet. Miért ajánlja előadásunkat? A cikkből megtudja.

Tovább »

Interjú Gulyás-Csombor Renátával

Gulyás- Csombor Renáta, a Logó színtársulat egyik alapító tagja, rendezője és színésze. A Te döntesz!-ben nem egy, hanem rögtön három különböző karaktert játszik, ami nem kis teljesítmény. Hogy mi jelentette számára a legnagyobb kihívást a darabbal kapcsolatban és mi a legkedvesebb színházi emléke? Kiderül a következő interjúból!

Tovább »

Miért drogozik egy 12 éves?

Az embert sziven üti, ha azt olvassa, hogy egy 12-13 éves gyerek már függővé vált. Sajnos nem is olyan ritka, mint hinnénk. Ezért gondoljuk úgy, hogy a cikkben lévő témát nem hagyhatjuk magunk mögött.

Tovább »

Interjú Maczó Józseffel

Ismerjék meg Maczó Józsefet, aki a Te döntesz! egyik ötletgazdája és narrátora. József, azaz Maci a rendőrségi múltjának köszönhetően ijesztően belelátott azokba a körülményekbe és katasztrófákba, ami miatt létrejött az előadásunk. Szívét, lelkét beleteszi a drogprevencióba reménykedve abban, hogy valakit ezzel talán megmenthetünk…

Tovább »