Interjú Pozsonyi Fannival

A következő interjúnkban Pozsonyi Fannit ismerhetik meg. Fanni a Te döntesz! egyik mozgató rugója: dramaturgja, rendezője és az egyik ötletgazdája. Tudjanak meg róla többet cikkünkből.

1. Mi miatt szeretted meg a színészkedést? 

Rendkívül görcsös, szorongó gyerek voltam. A színpad, az, hogy egy másik ember/állat szerepébe kerülhettem nagyon sokat segített abban, hogy szabadabban merjem önmagamat adni. Felnőttként a munkámban rengeteg drámás elemet használok, mint drámapedagógus. Nagyon jó látni, ahogy a fiatalok levetkőzik a gátlásaikat.  

2. Mesélj el egy színdarab élményt, amiben szerepeltél a Te döntesz! előtt!

Nagyon nagy kedvencem Rácz Krisztina Nomen Nescio című könyvének színpadi adaptációja. Bár a darab nagyon elvontra sikerült, meghatározó élmény volt egy közeli ismerős nagyon erőteljes munkáját feldolgozni, hiszen így lehetőségünk volt megtudni mit is gondolt a költő igazából. Bár a darab nem volt túl vidám, a színész csapat nagyon jó hangulatot teremtett minden próbán.

3. Mit tartottál a legnagyobb kihívásnak a Te döntesz!-ben?

Rengeteg kihívást tartogatott számomra a darab rendezőként, mégis a legnagyobb kihívást a dramaturg szerep hozta. Ezelőtt egyszer csináltam hasonlót, egy mesejátékhoz írtam szöveget, amiben egész ügyesnek bizonyultam, de a Te döntesz! nagyon nagy falat volt. Sok jelenetet meg sem írtam előre, hanem a színészek improvizációjából alakult ki a végleges szöveg. Az általam írt szövegek mindig egyedül csöndben, jó sok empátia gyakorlása mellett születtek. Többnyire a zuhany alatt.

4. Volt olyan Te döntesz! előadás, ami maradandóbb, mint a többi? Miért?

Az első külföldi előadás, az Újvidéki. Minden előadás után van lehetőségünk beszélgetni a közönséggel, de itt (mivel a kollégiumban a nézőkkel együtt töltöttük az éjszakát) lehetőségünk volt arra is, hogy órákkal az előadás után (miután már kicsit leülepedett az élmény) tudtunk beszélgetni a nézőkkel. Ez nagyon sokat adott hozzá a munkánkhoz. Meg amúgy is. Két napra menni egy szuper csapattal a legjobb csapatépítés.

A cikket készítette: Gulyás-Csombor Renáta

Interjú Maczó Józseffel

Ismerjék meg Maczó Józsefet, aki a Te döntesz! egyik ötletgazdája és narrátora. József, azaz Maci a rendőrségi múltjának köszönhetően ijesztően belelátott azokba a körülményekbe és katasztrófákba, ami miatt létrejött az előadásunk. Szívét, lelkét beleteszi a drogprevencióba reménykedve abban, hogy valakit ezzel talán megmenthetünk…

Tovább »

Interjú Bene Dáviddal

Bemutatkozik Bene Dávid, aki szintén a Logo Színtársulat tagja, azonban a Te döntesz!-hez csak később csatlakozott. Dávid munkája a karakterrel egy követendő példa. Addig mászik bele, addig dolgozik a megformálással, míg tökéletesre nem csiszolja. Hogy mit gondol és mit érez a színjátszással kapcsolatban? Olvassa el cikkünket!

Tovább »

Egy tanár tollából…

Szentendrei előadásunk után kaptuk ezt a levelet. Hálával és büszkeséggel tölt el minket Fejes István üzenete. Hogy mit gondol egy ferences szerzetes, pedagógus a tanításról és a Te döntesz!-ről? Olvassa el cikkünket!

Tovább »

Interjú Bernhardt Líviával

A következőkben Bernhardt Líviát, társulatunk egyik új tagját ismerhetik meg. Habár Livi később csatlakozott a csapathoz, de egy pár próba elteltével ez nem is érződött. Elköteleződése a színjátszás iránt példaértékű, tudjanak meg róla még többet cikkünkből!

Tovább »