Interjú Meskó Kingával

Cikkünkben csapatunk egyik tagját szeretnénk bemutatni, Meskó Kingát. Kinga a veresegyházi Logo Színtársulat egyik alapítója és színésze, aki a Te dönteszben Alíz szerepét játsza. Évek óta foglalkozik a színjátszással, amibe most betekinthetünk pár kérdés erejéig.

1. Mikor találkoztál először a színjátszással?

2006-ban. Új iskolában kezdtem az évet és ott ismerkedtem meg a drámával, ami nagyon megtetszett. Így amikor megtudtam, hogy indul színjátszó szakkör, kaptam az alkalmon és csatlakoztam a csapathoz. Akkor még nem is sejtettem, hogy mennyire az elemi részemmé válik.

2. Mesélj el egy színdarab élményt, amiben szerepeltél a Te döntesz! előtt!

Az egyik kedvencem (sok kedvencem van), az a Dandin György, avagy a megcsúfolt férj című előadás. Nagyon izgalmas volt, mert ez volt az első olyan feldolgozásunk, amiben a rendezés és színpadra állítás mellett, szereplőként is részt vettem a munkálatokban. Na meg két hatalmas szénabálát vittünk fel a színpadra díszletként, amit az egyik helyi lovardából kértem kölcsön.

3. Mit tartottál a legnagyobb kihívásnak a Te döntesz!-ben?

A karakterem megformálását. Aliz egy segítőkész, hűséges karakter, a tipikus jó szereplő. Sokat dolgoztam rajta, és a mai napig is folyamatosan fedezem fel, hogy igazából mennyire összetett is ő, milyen karakter fejlődésen megy át a történetben. Izgalmas nagyon.

4. Hogyan élted meg a Te döntesz! próbáit és előadásait?

A próbák alatt, főleg az elején, nagyon nehéz és érzelmileg lehúzó óráink voltak. Átérezni mindazt a nehézséget, ami a karaktereinket éri, az nagyon nagy megrázkódtatás volt. Mintha velünk is megtörtént volna. Voltak ám igazi könnyek, igazi érzelmi mélypontok. Idővel azonban ezek számomra oldódtak és mostanra el tudom már különíteni a saját érzelmi világomtól. Kíváncsi leszek arra, hogy a megszorítások után, milyen lesz újra Alíznak lenni.

A cikket készítette: Gulyás-Csombor Renáta

Egy pedagógus szavai

A kábítószer fogyasztás a fiatalok körében óriási társadalmi probléma…”- írja egy olyan pedagógus, aki nem sétál el a drogproblémák mellett. A Te döntesz! drogprevenciós színházi előadásunk után kaptuk tőle ezt az üzenetet. Miért ajánlja előadásunkat? A cikkből megtudja.

Tovább »

Interjú Gulyás-Csombor Renátával

Gulyás- Csombor Renáta, a Logó színtársulat egyik alapító tagja, rendezője és színésze. A Te döntesz!-ben nem egy, hanem rögtön három különböző karaktert játszik, ami nem kis teljesítmény. Hogy mi jelentette számára a legnagyobb kihívást a darabbal kapcsolatban és mi a legkedvesebb színházi emléke? Kiderül a következő interjúból!

Tovább »

Miért drogozik egy 12 éves?

Az embert sziven üti, ha azt olvassa, hogy egy 12-13 éves gyerek már függővé vált. Sajnos nem is olyan ritka, mint hinnénk. Ezért gondoljuk úgy, hogy a cikkben lévő témát nem hagyhatjuk magunk mögött.

Tovább »

Interjú Maczó Józseffel

Ismerjék meg Maczó Józsefet, aki a Te döntesz! egyik ötletgazdája és narrátora. József, azaz Maci a rendőrségi múltjának köszönhetően ijesztően belelátott azokba a körülményekbe és katasztrófákba, ami miatt létrejött az előadásunk. Szívét, lelkét beleteszi a drogprevencióba reménykedve abban, hogy valakit ezzel talán megmenthetünk…

Tovább »